Få bestillingen i posten eller hent i butikk
Pakkene sendes innen 1-4 virkedager
GRATIS FRAKT på handel over 1000,-

Om Fru Kvist

Historien om Fru Kvist begynte våren 2015 da Berit Veiset (58) hoppet av som forlagssjef og kryssordansvarlig i Aller Media.

Etter 21 år på en flott arbeidsplass var det på tide å gjøre noe nytt og annerledes. Barna var blitt store og trenger ikke mamma på samme måte lenger. Berit var klar for å tørre å skape noe som ikke finnes andre steder i hele verden. Med fartstid som ansvarlig for utgivelser av mange strikkebøker, kokebøker, skjønnlitterære titler, Vi med hund 🙂 , kryssordblader og mye annet – var det helt opplagt av bøker måtte bli med inn i en ny epoke i arbeidslivet. Bøker er kilden til alt det gode i livet!

Hverdagsglede i fokus

Men gode hverdagsgleder er også godt håndarbeid i godt kvalitetsgarn. Strikk, hekling, søm og broderi har vært en del av oppvekst og voksenliv, og det er viktige ingredienser for gode hverdager. Så selvfølgelig må hyllene hos Fru Kvist være fylt av de skjønneste garn i de fineste fargene på denne kloden. Og skal man selge garn må det være masse god strikkeinspirasjon i nærheten. Og skal man bedrive strikkeinspirasjon må man ha superkvalifiserte fagfolk på laget. For oss hos Fru Kvist betyr det at vi skal prøve å kartlegge hva den enkelte besøkende (kunde) blir mest fornøyd med etter at vi har hatt en liten prat.

Garnvalg, fargevalg, oppskriftsvalg i forhold til strikkekyndighet – ja vi blander oss bort i alt (om du vil). Trenger noen ekstra hjelp underveis i prosjektet, er det bare å ta med strikketøyet og komme innom.

Godt utstyr er halve jobben

Det er veldig mye glede og tilfredsstillelse i moderne strikkepinner og strikkegadgets. Det var en ny verden som åpnet seg da hyllene begynte å fylles opp av alt som hører til i en garnverden. Du som leser dette får stikke innom en dag, eller orientere deg i nettbutikken. Her er det mye som gjør strikkelivet enda rikere. Mindre telling og opprekk, bedre glid på pinnene og fryd for øyet.

Sentral beliggenhet og masse historie

Fru Kvist Bok & Glede har fått eget hjem i Øvre Slottsgate 6, midt i Oslo sentrum, og midt i de historiske omgivelsene til gamle Damm Forlag. Bok og glede-historien kan du både føle og kjenne på i det ærverdige bygget, som tidligere har huset både bokhandel, forlag og bokbinderi.

“Her er det en varm atmosfære som gir inspirasjon, ro og den gode følelsen av tilstedeværelse”

I dag er bokhyllene fylt av mengder av fargerikt og vakkert kvalitetesgarn og utvalgte romaner , håndarbeidbøker, klassiske barnebøker – og mange andre opplevelser mellom to permer. Treleker for barn og spennende småinteriør gir en helt egen butikkstemning, som vi tror er ganske så unik i Oslos handlegater. Vi har dilla på knapper, sakser og metallbokser, det oppdager du raskt når du kommer inn dørene og opp eller ned trappen.
Spennende garnkvaliteter fra danske toppleverandører som Isager garn, Filcolana og Gepard  garn dominerer vårt utvalg. Vi har også godt utvalg av tradisjonsrike Dale garn og garnkolleksjonen til Camilla Pihl garn. Vi er stolte av å kunne tilby små eventyr fra Selbu Spinneri og ikke minst fargesprakende håndfargede herligheter av den Oslobaserte garnfargekunstneren The Happy Little Dyepot.

Skjønne garnkvaliteter fra små og unike garnleverandører som lever og ånder for strikkedesign i kun de fineste garnkvalitetene.

Vi utvider for tiden garnfamilien med nydelige kvaliteter og spennende design fra fantastiske Gepard  garn – med blant annet flere miljøvennlige super wash-kvaliteter uten bruk av microplast, ullsilke-blandinger, ren kasjmir og mye annet snadder. Her er det mange kvaliteter og inspirerende farger fra Sus Gepard. Vi gleder oss veldig til alt er på plass i løpet av 2020!

Husk hos oss får du også alltid byttet og levert inn garn du ikke trenger, uansett om det er handlet over disken vår eller i vår nettbutikk. Vi har alltid kaffe på kannen og kjeks i skålen, og en stol du kan sette deg i når du skal ha påfyll av inspirasjon.

Velkommen inn i Fru Kvist-varmen!

På gjensyn fra Kamilla, Ristiina, Ellen, Merete, Kathrine, Synnøve, Margrethe og Berit