Om Fru Kvist

Fru Kvist har fått eget hjem i Øvre Slottsgate 6, midt i Oslo sentrum, og midt i de historiske omgivelsene til gamle Damm Forlag. Bok og glede-historien kan du både føle og kjenne på i det ærverdige bygget, som tidligere har huset både bokhandel, forlag og bokbinderi.
Her er det en atmosfære som gir inspirasjon, ro og den gode følelsen av tilstedeværelse.


I dag er bokhyllene fylt av utvalgte, aktuelle romaner – og håndarbeid- og hobbybøker, i tillegg til klassiske barnebøker. Fargerikt, moderne garn, treleker og spennende interiør gir en helt egen butikkstemning, som vi tror er ganske så unik i Oslos handlegater. Vi fører spennende garnkvaliteter fra Dale garn, Du store alpakka, Filcolana, Isager garn, Camilla Pihl og små eventyr fra Selbu Spinneri. I tillegg finner du alltid et utvalg av The Happy Little Dyepots håndfargede herligheter.


Velkommen inn i Fru Kvist-varmen!

Kvisterne

Berit
– daglig leder og gründer hos Fru Kvist

57 år gammel og stolt mamma til Andreas og Margrethe. Født i Kristiansund, oppvokst på Kolbotn i Akershus og bor i Oslo. Jeg er engasjert og entusiastisk og digger møtene med så fantastisk mange gode folk som besøker oss hver dag i butikken. Gleden over å finne den perfekte matchen med farger, garnkvaliteter, gaver og bøker preger hverdagene mine, og jeg elsker jobben min. Jeg har jobbet med mange sjangre bøker, magasiner, blader og kryssord i Aller Media fra 1994, og tok steget ut i gründertilværelsen i 2015. Skaperglede i form av strikking, hekling, maling og foto har vært drivkrefter og hobbyer siden tidlig barndom.

Merete
– strikkeglad kvister

Jeg har strikket nesten hele mitt liv – over alt! Jeg designer egne mønstre, og henter inspirasjon fra naturen, arkitektur og grafiske former der jeg måtte finne det. Tidligere har jeg jobbet i reklame/design og som idrettspedagog. Nå koser jeg meg på jobb hos Fru Kvist og hjemme med å skape mitt eget strikkedesignunivers. Min første bok «Strikk Bunadskofte – oppskrifter til alle norske bunader» kom høsten 2018, «Baalsrudgenseren» og «Islender med vri» tidligere samme år, og jeg har stadig noe nytt på pinnene.

Kamilla
– kvister siden desember 2017 

Garnnerd og historiestudent. Jeg bor i Oslo med mannen min, Simen, og verdens søteste lille hund, Emma. Jeg elsker høst, stearinlys og gode bøker, og er lidenskapelig opptatt av garn og strikking. Strikker alt fra moderne basisplagg til tradisjonelle kofter og votter. Lager også strikkeoppskrifter når jeg har tid og lyst. 

Ristiina
– kvister siden september 2018

Skikkelig fargerik og fullstendig garntulling. Elsker å prøvde ut nye teknikker, og er en stor forkjemper for prøvelapper. Setter gjerne en hel strikkedag bare til prøvelapper! Har strikket sokker siden barndommen, men syntes ikke strikking var artig før jeg ble 20. Nu synes jeg det er så artig at jeg strikker i hvert ledige sekund, og designer under eget merke. Du finner meg på Instagram og Ravelry som Strikkstiina.

Ellen
– kvister siden september 2018

Garnoholiker, lesehest, dedikert fotballfrue og marsvinmamma. Sover best med nyinnkjøpt garn som kosebamse og strikker desidert mest når det er høysesong for fotball på TV, ellers er det sjelden jeg opplever nitti minutter uforstyrret strikking. Jeg strikker i all hovesak moteplagg, aller helst gensere, dog sniker det seg en sjelden gang tradisjonsstrikk inn på pinnene mine. Jeg fryser nesten alltid og har forstått at det eneste som duger er en strikket garderobe.

Margrethe
– kvister siden starten

Da moren min, Berit, åpnet strikkebutikk ble jeg kastet inn i et univers av bøker, garn og leker. Jeg begynte å jobbe her da jeg var 17 år, og har på tre år vært med på en fantastisk utvikling i denne koselige butikken. Jeg studerer nå samfunnsøkonomi på NTNU i Trondheim og hjelper til i ferier og når jeg har tid ellers.

Camilla
– kvister siden starten

19 år gammel student ved UiO, som studerer Kultur og Kommunikasjon. Jeg hjelper til hos Fru Kvist når jeg har mulighet. Heldig som har fått være med helt fra begynnelsen og se utviklingen av verdens fineste butikk!

Torunn
– Designer og websjef.

31 år. Nerd. Designer web, bøker, smykker, utstillinger og alt annet som er gøy. Skriver tegneserier. Bor sammen med mann og to barn i mormors gamle hus, og fyller det med hatter, kjoler, venner og latter.

Tidligere gründer av Epla.no.

Trude
– Garn- og strikkenerd som har vært med fra den spede begynnelse 

Garn og pinner har vært fast følgesvenn siden -76. Strikkebasillen slapp aldri taket. Jobber egentlig som kryssordforfatter, men holder kurs og veileder andre strikkegale hos Fru Kvist. Liker alt kreativt med garn!

Kanskje bedre kjent som Strikketrude.

Du finner butikken i Øvre Slottsgate 6 i Oslo