Få bestillingen i posten eller hent i butikk
Pakkene sendes innen 1-4 virkedager
GRATIS FRAKT på handel over 1000,-

Om Fru Kvist

Historien om Fru Kvist begynte våren 2015 da Berit Veiset (60) hoppet av som forlagssjef og kryssordansvarlig i Aller Media.

Etter 21 år på en flott arbeidsplass var det på tide å gjøre noe nytt og annerledes. Barna var blitt store og trenger ikke mamma på samme måte lenger. Berit var klar for å tørre å skape noe som ikke finnes andre steder i hele verden. Med fartstid som ansvarlig for utgivelser av mange strikkebøker, kokebøker, skjønnlitterære titler, Vi med hund 🙂 , kryssordblader og mye annet – var det helt opplagt av bøker måtte bli med inn i en ny epoke i arbeidslivet. Bøker er kilden til alt det gode i livet!

Hverdagsglede i fokus

Men gode hverdagsgleder er også godt håndarbeid i godt kvalitetsgarn. Strikk, hekling, søm og broderi har vært en del av oppvekst og voksenliv, og det er viktige ingredienser for gode hverdager. Så selvfølgelig må hyllene hos Fru Kvist være fylt av de skjønneste garn i de fineste fargene på denne kloden. Og skal man selge garn må det være masse god strikkeinspirasjon i nærheten. Og skal man bedrive strikkeinspirasjon må man ha superkvalifiserte fagfolk på laget. For oss hos Fru Kvist betyr det at vi skal prøve å kartlegge hva den enkelte besøkende (kunde) blir mest fornøyd med etter at vi har hatt en liten prat.

Garnvalg, fargevalg, oppskriftsvalg i forhold til strikkekyndighet – ja vi blander oss bort i alt (om du vil). Trenger noen ekstra hjelp underveis i prosjektet, er det bare å ta med strikketøyet og komme innom.

Godt utstyr er halve jobben

Det er veldig mye glede og tilfredsstillelse i moderne strikkepinner og strikkegadgets. Det var en ny verden som åpnet seg da hyllene begynte å fylles opp av alt som hører til i en garnverden. Du som leser dette får stikke innom en dag, eller orientere deg i nettbutikken. Her er det mye som gjør strikkelivet enda rikere. Mindre telling og opprekk, bedre glid på pinnene og fryd for øyet.

Sentral beliggenhet – men vi har flyttet litt på oss!

Fru Kvist Bok & Glede har inngang i Øvre Slottsgate, midt i Oslo sentrum. Adressen er Tollbugata 27. Dette lokalet ligger nesten rett over veien fra våre gamle lokaler i gamle Damgaarden.

“Her er det en varm atmosfære som gir inspirasjon, ro og den gode følelsen av tilstedeværelse”

I dag er bokhyllene fylt av mengder av fargerikt og vakkert kvalitetesgarn og utvalgte romaner , håndarbeidbøker, klassiske barnebøker – og mange andre opplevelser mellom to permer. Treleker for barn og spennende småinteriør gir en helt egen butikkstemning, som vi tror er ganske så unik i Oslos handlegater. Vi har dilla på knapper, sakser og metallbokser, det oppdager du raskt når du kommer inn dørene og opp eller ned trappen.

Vi utvider stadig garnfamilien med nydelige kvaliteter og spennende design.

Spennende garnkvaliteter fra danske toppleverandører som Isager garn, Filcolana og Gepard  garn dominerer vårt utvalg. Vi er Norges eneste totalforhandler av Isager garn. Samtidig utvider vi også stadig med nye kvaliteter.
Vi har godt utvalg av lekkerheter fra japanske Ito, håndfarget luksus fra Hedgehog Fibers og Cowgirl Blue. Ren jakull fra Mongolia, håndspunnet og farget i Nepal, En nykommer  i 2022 er garnet Un Told (Pia og Marthe – to trønderjenter med lang fartstid som designere, står bak dette garnet). Mye nytt kom inn denne sommeren (2022). Hillesvåg garn, Oslo Microspinneri og flere kvaliteter fra japanske Noro. Vi gleder oss hver dag over begeistringen fra våre besøkende kunder! Et elderado for garnelskere.

Skjønne garnkvaliteter fra små og unike garnleverandører som lever og ånder for strikkedesign i kun de fineste garnkvalitetene.

Husk hos oss får du også alltid byttet og levert inn garn du ikke trenger, uansett om det er handlet over disken vår eller i vår nettbutikk. Velkommen inn i Fru Kvist-varmen!

På gjensyn fra Kamilla, Synnøve, Ellen, Merete, Johanne, Pernille, Isabel, Anna, Agathe, Hedvig og Berit