Rene produkter – stor garnglede!

Det er med stor glede vi kan by våre kunder på alt det nydelige garnet fra danske Filcolana. Vi blir så inspirert og fylt av lykkefølelse over alle de vakre fargene, hver eneste dag.

PetiteKnit, Mille Fryd, Gutten og Strikkemor – mange av de mest populære designerne foretrekker å strikke modellene sine i rene og spennende garn som kan være nye for norske strikkere. Et av disse merkene er Filcolana. Og det er ikke uten grunn at denne danske, lille garnprodusenten er så populær. De har nemlig et stort utvalg av forskjellige ullkvaliteter og fargepalettene er så vakre og fristende at det er en drøm. Her får du rett og slett nydelig strikkegarn i alle regnbuens farger.  Få andre garnprodusenter kan stille med så forførende, unike og innbydende fargepaletter som akkurat Filcolana. I tillegg er garnene forbausende kløfrie og myke – perfekt til motestrikk rett på kroppen.

Filcolanakvaliteter som føres av Fru Kvist:

Arwetta Classic: 80% merinoull og 20% nylon. Superwash. 50 gram = 210 meter (pinne 2,5-3)
Anina: 100 % merinoull. Superwash. 50 gram = 210 meter (pinne 2,5-3,5)
Tilia: 70% kid mohair og 30% mulberry silke. 25 gram = 210 meter
Pernilla: 100% ren, ny ull. 3-trådet kamgarnspunnet peruviansk høylandsull. 50 gram = 175 meter (pinne 3,5-4)
Merci: 50 % pima bomull og 50% merinoull. Superwash. 50 gram = 200 meter (pinne 2,5-3,5)
Peruvian Highland Wool: 100 % ren, ny ull. 4-trådet kamgarn. 50 gram = 100 meter (pinne 4-5)
Naturgarn: 100% ren, ny ull. Mykt og vamsete, løst spunnet garn. Det brukes en meget langfibret ull til garnet, for å gi det så stor slitestyrke som mulig. Selges i hesper. 100 gram =100 meter (pinne 7-9)

40 års historie!

Filcolana har produsert og solgt garn til kresne strikkere i mer enn 40 år. Det lille familiedrevne garnfirmaet ble grunnlagt i 1972, og har blitt utviklet av engasjerte ull- og garnelskere fra første dag. I 2009 tok Nanna Gudmand-Høyer over garnvirksomheten. Hun har bygget videre på tradisjonene, samtidig som hun har utviklet og fornyet filcolanauniverset i tråd med tiden. I dag er Filcolana en stabil og sterk merkevare, som mange strikkere i hele Norden elsker.
Nanna holder en fast hånd på valg av ull og kvaliteter – kun de beste råvarene er gode nok.
Sammen med en liten gjeng dyktige kollegaer utvikles nye farger og inspirerende design, og i tillegg samarbeider Filcolanateamet tett med flere idérike freelance strikke- og hekledesignere.


Her ser du et lite utvalg av noen av de flotte strikkemodellene du finner gratis oppskrifter på ved å klikke på bildet, eller her.
Filcolana tilbyr garn i meget høy kvalitet, og med mange forskjellige egenskaper til håndstrikk og hekling.
De følger sine produkter fra start til slutt, som betyr at de selv plukker ut den fineste ulla og får den spunnet på kvalitetsspinneriner rundt om i verden.
Garnet farges, nøstes opp, og merkes – under nøye kvalitetskontroll – og fraktes deretter til lageret i Kjellerup.

Du finner mange flotte oppskrifter og mer om Filcolana på deres nettside, her.