Gepard garn

Gepard Garn – rene luksuskvaliteter – garn som inspirerer!

Bærekraft og miljøperspektiv

I hele produksjonsprosessen av garn og og farging har Sus Gepard fokus på kvalitet og hensyn til natur og mennesker.
Den danske designeren og garnleverandøren samarbeider med flere små, italienske familiespinnerier, som har sterke tradisjoner og lang erfaring med garntilvirkning. Gepardgarn er i dag blant de fremste i Europa når det kommer til trender og klassiske garnkvaliteter.

Gepardgarn ble etablert i 1989 av strikkedesigner og garnnerd Sus Gepard og er et dansk kvalitetsmerke preget av skandinavisk stil og farger. Det er mange designere som bruker Gepardgarn i sine oppskrifter. Her gir vi en smakebit på noen av dem. Vi har flere Gepardkvaliteter i vårt sortiment, som du gjerne må sjekke ut. Legg spesielt merke til de gnistrede og deilige fargene.

“Superwash” uten bruk av microplast!

Gepard All Day GOTS – Nettopp… Myk og sterk merinoull som kan vaskes på 40 grader – og i mange fine farger – produsert i en helt ny prosess – UTEN bruk av microplast eller andre lite miljøvennlige stoffer. Garnet har de samme egenskapene vi ønsker til baby, barnhagebarn og plagg vi renger å vaske ofte – og i varmt vann.
Bærekraft og miljø skal ikke gå på bekostning av kvalitet, mener Sus bestemt. 

Magiske, sprudlende Sus Gepard!

Sus Gepard er en inspirerende og sprudlende dame som har skapt et helt strikkeunivers med alt fra kvalitetsgarn til spennende og nyskapende oppskrifter med moderne snitt og farger. Sammen med seg har hun sin søster Dorthe, og de virkelig lever og ånder for strikkeinspirasjon. Design og garn fra Gepard er ofte presentert i de ledende europeiske strikkemagasinene som Laine Magazine og PomPom – og det kommer ofte inspirerende nyhet med nye teknikker og vrier, som er moteriktig og med det lille ekstra.
(Disse magasinene fører vi – de ligger også i nettbutikken).
Sjekk gjerne gepardgarn.dk og ta en kikk på utvalget av oppskrifter og garn. Vi har også et godt utvalg strikkepakker i nettbutikken, og kan også hjelpe med å skaffe tilveie det meste du måtte ønske deg fra Gepard sitt utvalget. Bare send en mail til post@frukvist.no 🙂

Kasjmir – det mykeste som finnes

Fru Kvist fører Gepard Cashmere Unika og Gepard Cashmere Basic – rene kasjmirkvaliteter i fantastiske farger. Forskjellen på disse to variantene er først og fremst  at “unika” kan være trendfarger som ikke nødvendigvis kommer i nye innfarginger/partier. Det kan være en sesongfarge som kommer i begrenset mengde. Basic er farger i hovedutvalget, som er standard. Denne kvaliteten er også høyeste kvalitet i kasjmirgarn og koster noe mer en unika-partiene.
Garnet kan strikkes i enkel eller dobbel tråd – og er et lekkert garn som kan passe inn i mange strikkefastheter. Du kan prøve ut ulike pinnetykkelser mellom 2,0 mm og 4,0 mm for å finne strikkefastheten som passer inn i oppskriften du ønsker å følge. 
Sjekk gjerne den klassiske Gepard Noragenseren strikket på pinne 2,5 mm, eller se på utvalget av design på gepard.dk. 
Dette garnet kan også gjerne strikkes sammen med Kid seta silk mohair i mange populære oppskrifter, blant annet flere av designene til PetiteKnit. Kontakt oss gjerne for en strikkeprat om du ønsker det fine ekstra.

100% silkegarn – ren luksus som du kan enkelt kan unne deg!

Athena er et luksusgarn fra Gepard – med fibre i 100% silke. Her får du herlig kvalitet med absolutt god og bærekraftig samvittighet. Athena er nemlig laget av den fineste sortering av bourettesilke, den silken som blir til overs, når de fine silketrådene er haspet av silkekokongen.Silke er behagelig, slitesterkt, luftig – og kløfri. I tillegg er det et varmeregulerende materiale. Silken holder deg varm når det er kjølig, og sval når det er varmt.
Bytt gjerne ut bomullsgarnet i strikkeoppskriften med Gepard Athena når det passer med strikkefastheten i prosjektet ditt. Silkegarnet Athena fra Gepard er en fornøyelse å strikke med og gir et nydelig resultat, både i enkel rettstrikk og i mer avansert strikk med fletter og hullmønster. Vi anbefaler pinne nummer 4½-5½ som gir en strikkefasthet på ca 16-17 masker på 10 cm. Her er en av våre favoritter. T-skjorte i 100% silke med raglan

Vi har flere deilige og varierte garnkvaliteter fra Gepard garn – og vi vil utvide sortimentet. Har du lyst å utforske utvalget vårt kan du lese mer om hver enkelt garn, under de ulike kvalitetene på Gepard garn.

To klare favoritter – Wild Wool Silk og Wild&Soft

Disse to garnkvalitetene er storesøster og lillesøster av et fantastisk merinoullgarn med villsilke. Dette er et perfekt garn til deg som ønsker et bløtt og kløfritt helårsgarn, som også også gir et lett og holdbart resultat. De to garnene er i samme gode kvalitet men med to forskjellige løpelengder og strikkefasthet.

40% villsilke, 60% ull, og farget og spunnet i Italia.
Løpelengden på Gepard Wild Wool Silk er 120 meter per 50 gram.
og løpelengden på Gepard Wild&Soft er 240 meter per 50 gram.

Her er noen av garnene fra Gepard i nettbutikken vår