Bubbalo cardigan i blått Fru Kvist
Fargekombo til Bubbalo cardigan fra Gepard. Design Sus Gepard. Puno og CottonWool3 fra Gepard

Håndplukkede råvarer og eksklusive garnkvaliteter

Gepardgarn har et bredt utvalg av garnkvaliteter: kasjmir, silke, ull, mohair, lin, merino, alpakka, mm. Gepardgarn er også kjent for sine blandinggarn som gir fantastiske muligheter for den som vil strikke lette, myke moteplagg – som ikke er for varme, og som holder fasongen. 

Bærekraft og miljøperspektiv

I hele produksjonsprosessen har Sus Gepard fokus på kvalitet og hensyn til natur og mennesker.
Hun samarbeider med flere små, italienske familiespinnerier, som har lange tradisjoner – og erfaring – med garn og farging. Hun kjøper for eksempel mohairullen til sin garnproduksjon, kun fra to utvalgte gårder.
Gepardgarn er i dag blant de fremste i Europa når det kommer til trender og klassiske garnkvaliteter.

Gepardgarn ble etablert i 1989 av strikkedesigner og garnnerd Sus Gepard og er et dansk kvalitetsmerke preget av skandinavisk stil og farger. Hennes misjon er å tilby kvalitetgarn som gir glede til alle kreative sjeler som elsker å strikke. Her gir vi en smakebit på noen av garnene.

Kasjmir – det mykeste som finnes

Fru Kvist fører Gepard Cashhmere lace – rene kasjmirkvaliteter i fantastiske farger. Forskjellen på disse to variantene er først og fremst  at «unika» kan være trendfarger som ikke nødvendigvis kommer i nye innfarginger/partier. Det kan være en sesongfarge som kommer i begrenset mengde. Basic er høyeste fiberkvalitet, med farger i hovedutvalget, som er standard. Denne kvaliteten er også høyeste kvalitet i kasjmirgarn og koster noe mer en unika-partiene.
Garnet kan strikkes i enkel eller dobbel tråd – og er et lekkert garn som kan passe inn i mange strikkefastheter. Du kan prøve ut ulike pinnetykkelser mellom 2,0 mm og 4,0 mm for å finne strikkefastheten som passer inn i oppskriften du ønsker å følge. 
Sjekk gjerne den klassiske Noragenseren strikket på pinne 2,5 mm, eller se på utvalget av design på gepard.dk. 
Dette garnet kan også gjerne strikkes sammen med Kid seta silk mohair i mange populære oppskrifter. Kontakt oss gjerne for en strikkeprat om du ønsker det fine ekstra.

Cashmere Lace i dobbel tråd erstatter Cashmere Me, om du trenger den kvaliteten til et favorittprosjekt.

Silkemerino – et fargerikt eventyr som må prøves

Vær også oppmerksom på våre favorittkvaliteter Gepard Wild and Soft og Gepard Wild Wool Silk. Begge garnene består av 40% silke og 60% merino. Disse to garnkvalitetene er storesøster og lillesøster av et fantastisk merinoullgarn med villsilke. Dette er et perfekt garn til deg som ønsker et bløtt og kløfritt helårsgarn, som også også gir et lett og holdbart resultat. De to garnene er i samme gode kvalitet men med to forskjellige løpelengder og strikkefasthet.

50 gram Wild and Soft = 240 meter. Pinneanbefaling 3-3,5 mm
50 gram Wild Wool Silk = 120 meter. Pinneanbefaling 4-4,5 mm

Du må teste ut disse kvalitetene. Garnene er spunnet på gamle spinnemaskiner, på gammeldagsvis, og den gode håndverksfølelsen ligger i hver strikkemeter. Fargene er også magiske, slik farger kun blir på eksklusive materialer.

Athena er et luksusgarn fra Gepard – med fibre i 100% silke. Her får du herlig kvalitet med absolutt god og bærekraftig samvittighet. Athena er nemlig laget av den fineste sortering av bourettesilke, den silken som blir til overs, når de fine silketrådene er haspet av silkekokongen. Silke er behagelig, slitesterkt, luftig – og kløfri. I tillegg er det et varmeregulerende materiale. Silken holder deg varm når det er kjølig, og sval når det er varmt.
Bytt gjerne ut bomullsgarnet i strikkeoppskriften med Gepard Athena når det passer med strikkefastheten i prosjektet ditt. Vi anbefaler pinne nummer 4-5½ som gir en strikkefasthet på ca 16-17 masker på 10 cm.
Strikk gjerne Athena sammen med tynn silkemohair i dagens moderne oppskrifter på pinne 4,5-6 – for et mer pustemde og varmeregulerende resultat. 

Vi har flere deilige og varierte garnkvaliteter fra Gepard garn – og vi utvider stadig sortimentet. Har du lyst å utforske utvalget vårt kan du lese mer om hver enkelt garn, under de ulike kvalitetene på Gepard garn.

Magiske, sprudlende Sus Gepard!

Sus Gepard er en inspirerende og sprudlende dame som har skapt et helt strikkeunivers med alt fra kvalitetsgarn til spennende og nyskapende oppskrifter med moderne snitt og farger. Sammen med seg har hun sin søster Dorthe, og de virkelig lever og ånder for strikkeinspirasjon. Design og garn fra Gepard er ofte presentert i de ledende europeiske strikkemagasinene som Laine Magazine og PomPom. (Disse magasinene fører vi – også i nettbutikken). Vi har også de fleste av oppskriftene fra Gepard i butikken, og noen som garnpakker i nettbutikken. Les vårt portrettintervju med denne dyktige og inspirerende damen 🙂
Sjekk gjerne gepardgarn.dk og ta en kikk på utvalget av oppskrifter og garn.