Fru Kvists store utvalg av kasjmirgarn

Luksuriøst, mykt og perfekt for strikk

Vi kvistere er skikkelig garnnerder og elsker å fordype oss i ulike garnkvaliteter. Det du finner i hyllene er nøye utvalgt og det er garn som hjertene våre banker varmt for. Og hos oss finner du et stort utvalg av kasjmirgarn av beste kvalitet.

Kasjmir – eller cashmere – er et luksuriøst og mykt garn som lages av fibrene fra kasjmirgeita. Ulla er kjent for å være spesielt mykt og lett mot huden, og har en utrolig evne til å holde på varmen samtidig som det puster godt.

Kasjmirgarn har også et fint og jevnt utseende, noe som gjør det spesielt eget til mer intrikate mønstre og strukturer. Plagg laget av kasjmir får en elegant drapering, og gir deg en flott mulighet til å skape unike og delikate plagg som du kan glede deg over i mange år fremover.

Vask og stell av kasjmirgarn

Plagg strikket i kasjmirgarn bør vasker forsiktig, enten for hånd, eller med ullvuggeprogram på vaskemaskinen. Det kan være lurt å vaske en prøvelapp i maskinen før du vasker selve plagget. Ullvask fra På Stell er godt egnet til vask av blant annet kasjmir. La plagget tørke flatt for å beholde fasongen.

Plagg i kasjmir kan komme til å nuppe, særlig hvis ermene gnisser mot bolen, eller plagget blir stadig møtt av syntetisk fõr i ytterplagg eller vesker. Du kan enkelt bruke en kasjmirkam for å fjerne nuppene. Gre plagget forsiktig med kammen, og ha gjerne en saks tilgjengelig for å klippe av større nupper. Vær forsiktig så du ikke drar ut ytterlige fibre når du steller plagget, da det er disse som lager nupper.

Du finner kasjmirkam i nettbutikken vår her.


Her finner du oversikt over våre kasjmirkvaliteter

Lang Yarns Cashmere Dreams kasjmir og silke

Lang Yarns Cashmere Dreams

Et kjempedrøyt garn som fyller godt selv om det er tynt. Plaggene blir myke og lette, og kjennes som en sky på kroppen. Garnet kan strikkes alene, men er også enkelt å strikke med dobbel tråd da det er nesten som trådene smelter sammen. Dobbel tråd Cashmere Dreams kan brukes i alle prosjekter hvor det brukes dobbel tråd silk mohair. Det egner seg også godt som følgetråd sammen med andre fibre. Cashmere Dreams blomstrer mye etter vask.
Fiberinnhold: 65% kasjmir, 35% silke
Vekt pr. nøste: 25 g
Lengde pr. nøste: 290 m
Anbefalt pinne: en tråd: 2 mm – 3 mm, dobbel tråd: 3,5 mm – 4 mm
Forslag til prosjekt: Sophie Scarf, Balabeanie (sammen med Cardiff Cashmere Classic)

Gepard Cashmere Lace - ren kasjmir hos Fru Kvist

Gepard Cashmere Lace

Her finner du et stort utvalg av farger! Garnet er også svært drøyt, og egner seg både til å strikke alene og som følgetråd. Et nøste er nok til å strikke seg en lun og enkel tubehals, 2-3 nøster holder til et større sjal, og med 4-6 nøster har du en damegenser i enkel tråd. Cashmere Lace blomstrer etter vask.
Fiberinnhold: 100% kasjmir, 2-tråds
Vekt pr. nøste: 25 g
Lengde pr. nøste: 330 m
Anbefalt pinne: en tråd: 2,5 mm – 3 mm, dobbel tråd: 3,5 mm – 4 mm 
Forslag til prosjekt: Tubehals, Nora-genser, Emily Cashmere Top, Hyo Bandana

Gepard Cashmere Eco Vintage

Et litt tykkere kasjmirgarn, som er laget av en blanding av nye og resirkulerte fibre fra tekstilproduksjon, og produsert i Italia. For å få finest mulig resultat på prosjektet, bør garnet bør dampes før det nøstes opp, da det blomstrer veldig (link til tutorial).
Fiberinnhold: 100% kasjmir
Vekt pr. nøste: 50 g
Lengde pr. nøste: 150 m
Anbefalt pinne: 4 mm – 5 mm
Forslag til prosjekt: Sophie Shawl, Sola Scarf, Pannebånd og torgvanter 

Cardiff Cashmere Classic

Dette er et utrolig mykt og stabilt garn. Fibrene er hentet fra Mongolia, og garnet produseres i Italia. Cardiff har et stort fargesortiment, og vi fører et stort utvalg hos Fru Kvist. Cardiff har stor åpenhet rundt sin produksjon, og på nettsiden deres kan du lese om produksjonen og se bilder fra spinneriet.
Fiberinnhold: 100% kasjmir
Vekt pr. nøste: 112 m
Lengde pr. nøste: 25 g
Anbefalt pinne: 3 mm – 4 mm
Forslag til prosjekt: Sophie Scarf, Penny Gloves, Maggie Cardigan, Poppy Tee, Vienna Set, Elisabeth Blouse

Lana Gatto VIP

Merinoull blandet med kasjmir har resultert i et silkemykt garn som passer helt ypperlig til varme klær til de aller minste. Garnet egner seg også til småstrikk som sjal, skjerf, lue og votter til voksne. VIP bør ikke strikkes på større pinner enn 3 mm eller brukes til større voksenplagg, da det er fare for at plagget vil miste fasongen.
Fiberinnhold: 80% merinoull, 20% kasjmir
Vekt pr. nøste: 50 g
Lengde pr. nøste: 200 m
Anbefalt pinne: 3 mm
Forslag til prosjekt: Barneplagg, småprosjekter til voksen

Noen av våre garnpakker med kasjmirgarn

Vi har også sokkegarn med cashmere – for litt ekstra luksus til føttene

Gepard Cash Sock

Et allsidig garn som egner seg til alt fra sokker til babytepper. Sammen med støttetråd egner det seg også fint til større plagg.
Fiberinnhold: 70 % merinoull, 20% nylon, 10% kasjmir
Vekt pr. nøste: 100 g
Lengde pr. nøste: 416 m
Anbefalt pinne: 2 mm – 3,5 mm
Forslag til prosjekt: Everyday Socks

Gepard Cash Sock Chunky

Storesøster til Gepard Cash Sock. Et allsidig garn som egner seg til det meste.
Fiberinnhold: 70 % merinoull, 20% nylon, 10% kasjmir
Vekt pr. nøste: 100 g
Lengde pr. nøste: 183 m
Anbefalt pinne: 3,5 mm – 5 mm
Forslag til prosjekt: Sunday Socks, Sola Socks, Chunky sokker med fletter

Gepard Cash Sock Chunky - er et tykt forsterket garn med kasjmir. Hos Fru Kvist. Vi har mange nydelige garnkvaliteter fra Gepard garn.

Ps. sokkegarnet egner seg også svært godt til større plagg som gensere og cardigans.


Vil du vite mer om kasjmirull, produksjon og opprinnelse kan du lese på nettsiden til Store Norske Leksikon.